Wat is reiki

Reiki betekend ‘universele levensenergie’ en is een Japanse geneeswijze welke werkt door handoplegging. Reiki zorgt ervoor dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam maximaal wordt benut, fysiek en mentaal. Het heft blokkades op waardoor energie weer stroomt en balans wordt hersteld en je bewust(er) wordt van je gevoelens. Hoe dit werkt? Je ligt gekleed op de behandeltafel en via handoplegging geeft de behandelaar de levensenergie door aan jou en je kindje. En handoplegging wordt snel al ervaren als een ongekende warmte beleving. Het gebeurt dan ook vaak dat het kindje kruipt naar de handen van de behandelaar.

 

Voor de moeder

Tijdens de zwangerschap gebeurt er zo ontzettend veel, fysiek en mentaal. Het lichaam is daardoor continue opzoek om die balans te herstellen. Door reiki te ontvangen bereik je een moment van diepe ontspanning. Het helpt je de balans weer te vinden of te houden. De energie van reiki werkt diep ontspannend en rustgevend. Alleen dat is al een heel fijne ervaring. Blokkades welke door de zwangerschap ontstaan heb je zelf niet altijd door, het is er ineens.  Reiki tijdens de zwangerschap helpt je lichaam en hormoon- en energiehuishouding in balans te brengen. Het is bovendien een fantastische methode om de energie, het gevoel tussen jou en je kindje te versterken. Zo kun je tijdens de zwangerschap de band met je kindje al versterken.

Het is een prachtige manier om je kindje bewust te ervaren en te voelen.

 

Borstvoeding

Reiki kan ondersteunend werken om de borstvoedingsproductie op gang te krijgen of te versterken. Soms is het niet altijd duidelijk waarom dit al dan niet lukt. Door lokaal reiki te geven en daarmee de energie te laten stromen lost de blokkade (deels) op en komt dit de productie ten goede. 

 

Voor het kindje

Ook het lichaam van je ongeboren kindje verandert snel. Zijn/haar energie-evenwicht staat daardoor ook voortdurend onder druk. Reiki heeft hier een positieve invloed op. Jouw baby neemt niet alleen via de navelstreng lichamelijk aan jouw leven deel, maar ook door middel van gedachten en jouw energieveld. Reiki helpt de bijbehorende emoties te verwerken.

 

Voor de vader

Ook voor je partner verandert er veel en ook hij krijgt misschien te maken met vragen en twijfels. Word ik wel een goed vader? Kan ik de verantwoordelijkheid aan? Wie ben ik eigenlijk? Kan ik mijn leven aanpassen aan het kind? Hoe blijf ik kalm en ontspannen in al die verandering? Reiki is dus ook voor de aankomende vader geschikt, zodat ook hij zich (beter) kan ontspannen en voorbereiden op de komende veranderingen.